Privacy & Cookieverklaring


Basmartens.com, gevestigd aan Berkenstraat 13,  6657DC Boven-Leeuwen, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacy- en cookieverklaring.

Ik geef veel om je privacy. Ik verwerk daarom uitsluitend gegevens die ik nodig heb voor het verbeteren van mijn dienstverlening en ga zorgvuldig om met de informatie die ik over jou en je gebruik van mijn diensten heb verzameld. Ik stel je gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden.

Contactgegevens

Basmartens.com
Berkenstraat 13,
6657DC Boven-Leeuwen

Bas Martens is de functionaris gegevensbescherming van Basmartens.com hij is te bereiken via contact@basmartens.com

Persoonsgegevens die Basmartens.com verwerkt

Basmartens.com, verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruikt maakt van mijn diensten of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt.

Persoonsgegevens die ik verwerk

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres (het nummer adres van je computer of router)
  • Anoniem gemaakte analytische gegevens over paginabezoek, webbrowser en type apparaat dat je gebruikt (zie cookie uitleg hieronder)
  • Bankrekeningnummer

Met welk doel worden je gegevens verwerkt?

Basmartens.com verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Om bestelde producten en downloads bij je af te leveren
  • Het afhandelen van jouw betaling bij een bestelling
  • Je een bestelbevestiging te kunnen e-mailen
  • Je de mogelijkheid te bieden om een contactformulier in te vullen
  • Dat je een reactie kunt geven op elk geplaatste blogartikel
  • Als je geabonneerd bent op mijn nieuwsbrieven, je een bericht te sturen als er een nieuw blogartikel is of voor promotionele doeleinden
  • Verzenden van onze nieuwsbrief indien je hiervoor expliciet toestemming hebt gegeven
  • Je een e-mail te sturen voor een product- of diensten beoordelingen

Je gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en wettelijke verplichtingen te voldoen, zoals gegevens die ik nodig heb voor de belastingaangifte.

Bewaartermijnen van persoonsgegevens

Ik bewaar je gegevens tot een maximum van 3 jaar of zoveel eerder als je aangeeft dat je je gegevens wilt verwijderen. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen worden facturen met je persoonsgegevens 7 jaar bewaard. Zie hieronder hoe je je gegevens kunt inzien, aanpassen of verwijderen

Delen van persoonsgegevens met derden

Ik verkoop jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke administratieve verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, heb ik afspraken gemaakt in een bewerkersovereenkomst waarin de beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens is vastgelegd. Basmartens.com blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Gebruikte computerprogramma’s of systemen

Hieronder lees je op welke wijze ik je gegevens verwerk, waar ik deze op sla, welke beveiligingstechnieken ik gebruik en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.

Website en webhosting
Mijn website draait op de nieuwste versie van WordPress. Deze wordt gehost op de webservers van Xynta. Persoonsgegevens die je ten behoeve van mijn dienstverlening aan mij beschikbaar stelt, zouden met deze partij kunnen worden gedeeld. Xynta heeft toegang tot je gegevens om mij zonodig technische ondersteuning te bieden. Zij zullen je gegevens nooit gebruiken voor een ander doel.

E-mail en e-mailinglijsten
Ik verstuur mijn e-mail nieuwsbrieven met MailChimp. Op basis van een afgesloten bewerkersovereenkomst zal MailChimp je naam en e-mailadres nooit voor eigen doeleinden gebruiken. Onderaan elke e-mail die namens Basmartens.com wordt verzonden staat een link om je uit te schrijven. Maak je hiervan gebruik dan ontvang je mijn nieuwsbrief niet meer. Wil je helemaal verwijderd worden uit de database van Mailchimp dan kun je een verwijderingsverzoek sturen naar contact@basmartens.com. MailChimp maakt ook gebruik van cookies die inzichtelijk maken of e-mails worden geopend en gelezen. Je persoonsgegevens worden door MailChimp beveiligd opgeslagen.

Gebruik van cookies

Ik maak gebruik van functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je eerste bezoek na jouw toestemming aan mijn website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Een reactie cookie
Wanneer je een reactie achterlaat op mijn website, kun je aangeven of je naam en je e-mailadres in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doe ik voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Heb je bezwaar tegen cookies dan kun je je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Op de site van de Consumentenbond lees je precies hoe je dat doet.

Gebruik van cookies door derden

Google Analytics
Via mijn website worden cookies geplaatst van Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Ik gebruik deze dienst om geanonimiseerd bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Voor het meten van websitebezoek zijn de volgende privacy vriendelijke instellingen getroffen:

  • IP-adres geanonimiseerd door het laatste octet van het IP-adres te maskeren
  • Er worden geen gegevens gedeeld met Google. De optie “gegevens delen” is uitgezet
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.
  • Gegevens die gekoppeld zijn met cookies worden na 14 maanden verwijderd

Social media
De producten en bijbehorende informatie die je op mijn website bekijkt, kun je door middel van buttons delen via social media. Voor het functioneren van deze buttons wordt gebruik gemaakt van cookies van de social media partijen, zodat deze jou herkennen op het moment dat je een artikel, product of video wilt delen. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijs ik naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven; zie de links hieronder. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. Ik heb daar geen invloed op.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Basmartens.com. Ook heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Persoonsgegevens aanvragen
Je kunt een dataverzoek indienen om alle persoonsgegevens die ik van jou beschik naar jou toe te mailen. Je hebt ook de mogelijkheid om je gegevens te laten wissen. Stuur je verzoek naar contact@basmartens.com met vermelding of je je gegevens wilt inzien of verwijderen. Ik reageer zo snel mogelijk, meestal de zelfde dag, maar minimaal binnen vier weken.

Tevens wil ik je erop wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Basmartens.com neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op via contact@basmartens.com.

Contactgegevens:
Basmartens.com
Bas Martens
Berkenstraat 13,
6657DC Boven-Leeuwen

T: +31 (0)6 238 216 77
E: contact@basmartens.com
KvK nummer: 64479196

Ik behoud me het recht voor deze privacy statement aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.