Instagram widgets voor WordPress

Instagram widget WordPress
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Social media zijn inmiddels niet meer weg te denken. Waar voorheen nog voornamelijk particulieren gebruik maakte van Facebook, Instagram en Twitter, zetten nu ook bedrijven hun social media kanalen in om meer exposure te genereren. Met bijvoorbeeld een Instagram widget voor WordPress kun je instagram posts in je website tonen. Na het koppelen van de WordPress plugin aan je Instagram account, kun je een shortcode plaatsen in je content of een widget toevoegen aan de sidebar.

  Instagram feed in WordPress

  Instagram in je website integreren, is wat jij wil toch? Dat is verstandig! De impact van Instagram is groot. Veel bedrijven zetten Instagram in ten behoeve van branding en awareness maar ook voor de verkoop van producten. Door als bedrijf gebruik te maken van Instagram, maak je een statement en vergroot je de naamsbekendheid van je onderneming. Slim dat je dit nu wilt doortrekken naar WordPress.

  Instagram koppelen aan WordPress

  Het koppelen van je Instagram aan WordPress is tegenwoordig niet meer zo heel erg moeilijk. Er bestaan redelijk wat WordPress plugins waarmee je een wordpress instagram feed aan je website kunt toevoegen. Gratis maar ook betaalde plugins. Twee voorbeelden van plugins waarmee je Instagram widgets kunt toevoegen zijn de Enjoy Social Feed plugin en WPZOOM Social Feed Widget. Met beide plugins is integratie van Instagram in WordPress mogelijk maar er zijn verschillen.

  Met beide plugins kun je wel een Instagram widget toevoegen aan WordPress maar met Instagram Widget by WPZOOM kun je geen Instagram shortcode genereren. Dus je kunt geen Instagram feed aan een WordPress bericht of pagina toevoegen.

  Hoe krijg je een mooie instagram feed?

  Als je echt een mooie Instagram feed in WordPress wilt maken, kijk dan eens naar de plugin Smash Balloon Instagram Feed. Dit is echt een hele sterke plugin met heel veel mogelijkheden. Met de gratis versie kun je al heel veel maar ga je voor de premium uitvoering dan gaat er echt een wereld voor je open. Hieronder zal ik een aantal functionaliteiten van deze plugin opsommen.

  • Instagram sidebar widget toevoegen
  • Je kunt Instagram feed toevoegen aan berichten en pagina’s met een shortcode.
  • Aantal foto’s en kolommen aanpassen.
  • Layout aanpassen naar grid, carousel, masonry en highlight (Pro-versie)
  • Middels shortcodes kun je heel veel, heel snel instellen.
  • Laad meer knop toevoegen.
  • Instagram bio tonen boven de Instagram feed.
  Instagram feed in je WordPress website
  Mooie Instagram feed in een pagina met een shortcode

  Natuurlijk kun je met Smash Balloon Instagram Feed een Instagram widget toevoegen aan je website. Maar er kan veel meer. Je zou zelfs een volledige pagina kunnen maken per social media kanaal, in dit geval Instagram. En daar een mooi overzicht van Instagram posts op plaatsen.

  Als freelance webdesigner en WordPress specialist help ik je graag met ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van je WordPress website